Welke kleur op de muur in de keuken?

Een keuken is voor veel huishoudens de plek waar men samenkomt. In een keuken gebeurt meer dan alleen eten bereiden en opeten. Het is dan ook wel zo fijn als u een prettige keuken heeft. Welke kleur de wanden in de keuken hebben is van grote invloed op de algemene sfeer van de ruimte. Er zijn talloze verschillende kleuren en combinaties mogelijk, maar welke kleur geeft u de muur in de keuken? Er zijn een aantal overwegingen die u kunt nemen om tot de juiste keuze te komen. Wij helpen u hierbij. Lees snel verder en ontdek!

Stem de kleurkeuze af met de rest van uw interieur

Het allereerste wat van belang is, is het uiterlijk van de keuken zelf. Het is namelijk zeer belangrijk dat de kleuren van keukenkastjes en het keukenblad niet vloeken met de kleur van de muur. Het liefst wilt u natuurlijk dat deze kleuren goed samengaan. Naast dat u wilt dat de kleuren in uw keuken onderling goed op elkaar zijn afgestemd is het ook belangrijk om het kleurgebruik in de rest van uw interieur in het achterhoofd te houden. Wanneer u keuken volledig losstaat van uw woonkamer is dit wellicht minder relevant, maar in de meeste gevallen wilt u dit op elkaar afstemmen om een natuurlijk verloop tussen de verschillende ruimtes te creëren.

Hulp bij het kiezen van kleurcombinaties in de keuken

De juiste kleurcombinaties voor in de keuken kiezen kan een lastige opdracht zijn, zeker omdat u het liefst in één keer de juiste kleuren op de muur heeft en niet extra wilt hoeven te verven. Maar welke kleuren versterken elkaar en wat zijn andere effecten die kleuren kunnen geven wanneer deze gecombineerd worden? Het antwoord op deze vragen vindt u in ons reeds gepubliceerde artikel tips en tricks voor kleurcombinaties in keukens

Waar moet u rekening houden bij het verven van uw muren in de keuken?

Omdat de keuken iets anders is dan andere ruimtes, dient u met een aantal factoren rekening te houden om het verven van de muur in uw keuken soepel te laten verlopen.

Kies de juiste verf

De keuken is een ruimte waarin intensief wordt geleefd. Bovendien wordt hier veel eten bereid, waardoor de muren gevoelig zijn voor verkleuringen en beschadigingen. Het is dan ook belangrijk om stevige verf te kiezen, zoals de slijtvaste lakverf.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Omdat in de keuken veel apparatuur en andere spullen aanwezig zijn die niet bedoeld zijn om te verven is het belangrijk dat u met maskeertape alles goed afplakt, dit scheelt u een hoop werk achteraf. U kunt het fornuis bijvoorbeeld afdekken met plasticfolie. Voor een ultiem resultaat verft u de muur drie keer in totaal, op deze manier dekt de verf het beste.

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact