Recept: Twisterkoekjes met chocolademelk en slagroom

We staan tijdens de coronacrisis massaal aan het bakken. Daarom heeft Ingrid samen met haar lieve dochter Mies voor ons dit heerlijk twisterkoekjes recept bedacht, die je samen met je kinderen kunt maken. In combinatie met een kop chocolademelk en een toef slagroom, is dit echt heerlijk smullen, terwijl je kijkt hoe de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen.

SMULLEN MAAR!

Bedankt Ingrid en Mies!

Instagram: @ingridboerkamp

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr. boter
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 100 gr. bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels melk
  • Beetje (koffie)melk en suiker om te strooien
  • Smeltchocolade en sprinklers om ze op te leuken

Maak een deeg van het zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker en melk. Rol dit uit en snijdt hier vierkanten uit net zo groot als de bladerdeeg velletjes. Neem een vel bladerdeeg, leg hier het koekdeeg op en bedek weer met een velletje bladerdeeg.

Kerst cruffins
Kerst cruffins
Oprollen
Oprollen

Snijd nu reepjes van 1 cm breed uit het deeg en “twist” deze tot een wokkel. Leg ze op een bakplaat. Smeer ze in met de (koffie)melk en strooi er suiker over.

Bakken
Dippen

Bak ze daarna 20-25 minuutjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

Muffin klaar
Sprinkels

Daarna kun je ze dippen  in witte- en bruine chocolade en bestrooien met een paar sprinkles. SMULLEN MAAR!