Recept: Speculaascake met appel🥧🍏
Ilona van @stoergezond heeft voor ons weer een heerlijk recept gemaakt, namelijk speculaascake met appel🥧🍏
In deze tijd van het jaar gaan we allemaal natuurlijk gezonde pepernoten maken maar dit recept hebben we vorig jaar al gedeeld met jullie. Dus even wat anders dit jaar!😋
Deze speculaascake met appel is echt een gezond tussendoortje en is ook heerlijk voor kinderen om mee naar school te nemen voor in de pauze bijvoorbeeld. Het is een makkelijk recept dus probeer het maar eens uit! Als hij in de smaak valt kun je hem natuurlijk het hele jaar door eten 😊 Wij zijn fan in ieder geval!
De ingrediënten en hoe je het moet maken vind je hieronder👇

Ingrediënten:
200 gr amandelmeel
4 eieren
50 gr roomboter
½ eetl honing
1 eetl speculaas- of koekkruiden
1 eetl kaneel
1,5 theel baking soda
snuf gemberpoeder
snuf zeezout
citroensap
2 tot 3 middelgrote appels
Hoe maak je het?👩🏼🍳
Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de appels, snijd ze in stukjes en doe er wat citroensap over.
De boter smelten in een stenen kommetje in de oven of in een pannetje op laag vuur.
Doe het amandelmeel, de speculaaskruiden, kaneel, baking soda, gemberpoeder en zeezout in een kom en meng het goed door elkaar.
Doe de eieren, de honing en de gesmolten boter erbij en roer het geheel goed door met een vork🍴
Doe vervolgens de appel erbij en meng de appel goed door het cakebeslag.
Giet het mengsel in een cakevorm met bakpapier en bak de cake in circa 35 a 40 minuten gaar.🥧
Eet smakelijk! 🥰
Bedankt Ilona voor je heerlijk recept!!!