Recept: Schwarzwalder kers(t) cruffins

Een keuken moet natuurlijk praktisch en functioneel zijn. De keuken staat bij ons ook synoniem aan sfeer, gezelligheid en familiegevoel. Daar hoort dan zeker het bakken van lekkere taarten, cupcakes en andere baksels bij of heerlijk geurende broden. Vooral in deze tijd brengen de mensen veel meer tijd door in de keuken.

Wij gaan daarom regelmatig blogs posten van heerlijke, leuke en eenvoudige recepten, die gemaakt zijn door Ingrid Boerkamp. Zij maakt de heerlijkste baksels en broden die je maar kunt bedenken en die willen wij graag met jullie delen. Jullie kunnen haar volgen op Instagram: @ingridboerkamp. Nieuwsgierig? Hier alvast een geweldig recept van Ingrid die je samen met je kids kunt maken! Smullen maar!

Kerst cruffins
Kerst cruffins

Blikje croissant deeg uitrollen en verdelen in 3 stukken, insmeren met chocoladepasta en oprollen.

Oprollen
Oprollen

Dan de rol in de lengte doorsnijden. Zo heb je al deeg voor 2 cruffins. Rol ze op in een muffin vorm. Na het bakken heb ik ze gedipt in warme chocolade en bestrooid met sprinkles.

Bakken
Dippen

Daarna doorgesneden en gevuld met slagroom, restjes gekruimelde chocolade cake en kersen. Echt smullen en zoooo leuk om met kinderen te maken!!

Muffin klaar
Sprinkels

#cruffin #schwarzwälderkirsch #kerstgebak #cruffins #cruffintime #schwarzwälderkirschcupcakes #schwarzwälderkirschtorte #chocolademetkersen #chocoladebroodje #chocoladecroissant