Dat je online inspiratie kunt opdoen, is niets nieuws. De eigenaars van dit omgetoverde landhuis vonden er zelfs hun droomkeuken. Een brede muur die nog onbenut was, bleek de ideale plek te zijn voor deze natuurlijke keuken.

Helemaal uitgestrekt

“De grote wand naast het raam was volledig vrij. Dit gaf ons de mogelijkheid om de gehele breedte ook effectief te benutten. Hier is de grootte van het keukeneiland dan ook op aangepast”, legt Johan Kral van Kral Keukens & Interieurs uit. Het massieve keukeneiland heeft een lengte van maar liefst drie meter. Voldoende ruimte dus om allerlei kookgerei in op te bergen. Aan de kamerzijde is het eiland voorzien van deurtjes, op vraag van de eigenaars. De rest van de keuken is uitgerust met lades. De wandplanken boven het spoelgedeelte en de tegeltjes geven het geheel een persoonlijke touch.

Mooi ingewerkt

Naast alle apparatuur is ook de afzuigkap ingewerkt. Hier kozen de bewoners voor een kookplaat met geïntrigeerde afzuiging. Door de afzuigkap in het eiland te verwerken, bleven het open gevoel en de verbinding met de eettafel verderop behouden. “In de hoek van de ruimte is een stalen gebint zichtbaar. Om de keuken symmetrisch en luchtig te houden, werd er langs de andere zijde ook ruimte uitgespaard”, legt Johan uit. Omdat de spoelbak bijna dezelfde kleur heeft als het werkblad, lopen de twee naadloos in elkaar over. “De donkere kleur van het werkblad en de grepen geven een mooi contrast met de warme uitstraling van de eikenhouten fronten”, vertelt Johan.

Identitykit:

 • Kasten en grepen: geoliede eiken fronten met v-groef, gereploze keuken, greep op koelkast van Bosch.
 • Werkbladen composiet in betonkleur Rough Concrete
 • Kranen zwarte kraan van Caressi en zwarte spoelbak van Lorreine
 • Apparatuur: kookplaat met afzuigkap intern Airo Design Integral, combi-stoomoven, koelkast en vaatwasmachine van Bosch
 • Ontwerp en uitvoering:
  Kral Keukens & Interieurs
  Mandenmaker 3
  9502 KK Stadskanaal (NL)
  tel: +31(0)599 41 22 16
  info@kralkeukens.nl