AGA fornuizen en ovens
Bent u op zoek naar een prachtige oven of fornuis van het merk AGA? Sinds kort zijn wij bij Kral Keukens officieel AGA-dealer. Ook bij ons kunt u dus nu terecht voor de fraaie gietijzeren fornuizen en ovens van dit topmerk. Interesse? Kom dan eens langs in onze showroom in Stadskanaal?
Zo werkt een AGA fornuis
Ieder fornuis van AGA is uitgerust met een gietijzeren kern. Deze is bijzonder efficiënt in het vasthouden van warmte en geeft het langzaam door aan de ovens en kookplaten.
AGA’s zijn zelfregulerend. Dit betekent dat ze altijd klaar zijn voor gebruik en geen schakelaars of draaischijven hebben. AGA’s zijn bovendien erg duurzaam: dankzij de thermostaatregeling hebben ze een constante temperatuur en door de hoogwaardige isolatie van de behuizing en de kookplaatdeksels verbruiken ze maar weinig brandstof.
Een AGA oven staat bekend om de gematigde warmte die hij afgeeft, doordat de warmte langzaam via alle binnenwanden tegelijk wordt doorgegeven. Hierdoor behouden gerechten altijd hun smaak, sappen en kracht. U kookt dus lekkerder met een AGA! Bakken, stomen, koken, roerbakken, sudderen, braden, roosteren, slow-cooking, grillen, brood roosteren. Het kan allemaal met een AGA fornuis.
Hieruit bestaat een AGA fornuis
Een fornuis van AGA bestaat uit onderstaande onderdelen:
Snelkookplaat
De hitte van de snelkookplaat is zo sterk dat hij water sneller aan de kook brengt dan de meeste waterkokers. De plaat is groot genoeg voor drie steelpannen van gemiddeld formaat.

Warmtebron
Is de AGA eenmaal op temperatuur, dan heeft hij slechts een klein beetje energie nodig om warm te blijven.
Sudderplaat
De sudderplaat biedt veel zachtere warmte dan de kookplaat. Hiermee is hij erg geschikt om sauzen te bereiden of om eieren te bakken. Ook deze plaat biedt plaats voor drie steelpannen van gemiddeld formaat.

Braadoven
De AGA braadoven is groot genoeg om een maaltijd voor het hele gezin in te bereiden. De braadoven is ook geschikt voor grillen en bakken.
Bakoven
De bakoven komt standaard bij een AGA met drie of vijf ovens. De oven houdt de warmte erg goed vast en is dankzij de gematigde temperatuur erg geschikt voor brood, taarten en koekjes.

Sudderoven
Wil je dat je vlees écht mals en smaakvol wordt, gebruik dan de sudderoven. Zet de schotel ’s ochtends in de oven en je haalt er rond lunchtijd een verrukkelijk stukje vlees uit.
Warmhoudoven
Een warmhoudoven zit standaard bij een AGA met vijf ovens. Ideaal voor als je meerdere gerechten bereidt, want op deze manier blijven ze altijd warm.

