Originele en Populaire Keukentrends 2020

Er speelt zich de laatste jaren heel wat af in het land van keukens. De keuken vormt zich stapje voor stapje steeds meer tot het kloppende hart van een huis. Hier gebeurt immers van alles. Vaak zien we dat keukens zich samenvoegen met de woonkamers en dat er steeds nieuwe, technologische snufjes ontwikkeld worden. Ook op het gebied van materialen, climate control en algeheel gebruiksgemak zien we ieder jaar nieuwe ontwikkelingen. Benieuwd wat 2020 in petto heeft? Lees gauw verder voor een overzicht van de meest originele keukentrends van 2020 waar wij heel erg blij van worden!

De verborgen afzuigkap en het fornuis

Vorig jaar zagen we deze trend al voorbij komen: een afzuigkap die is geïntegreerd in het aanrecht of de kookplaat. De bekende afzuigkap boven het fornuis verdwijnt en deze innovatieve ontwikkeling maakt plaats. Het merk Bora is één van de voorlopers op dit gebied en heeft inmiddels drie modellen in het assortiment: basic, classic en professional. Dit betekent dat voor mensen met een kleinere beurs deze innovatieve afzuigkap ook al binnen handbereik ligt! Door de vaak ietwat lelijke afzuigkap uit je keuken weg te halen en te vervangen door dit hippe concept, zal je keuken er heel wat strakker en moderner uitzien. Daarnaast is er iets wat nog opvalt: fornuizen verdwijnen vaak compleet. De kookpitjes worden dan in het aanrecht verwerkt. Met een mooi woord heet dit Pitt Cooking. Bij de bouw van zo’n soort keuken kun je er zelf voor kiezen hoeveel ruimte er tussen de kookpitten moet zitten. Door het verdwijnen van het fornuis wordt je keuken meer rechtgetrokken en oogt het geheel subtieler en professioneler.

verborgen afzuigkap

Brede lades

Een trend die we ook al een tijd volgen zijn de brede lades in moderne keukens. De trend laat nog steeds een stijgende lijn in populariteit zien en dit lijkt voor aankomend jaar niet te veranderen. Het grote voordeel van brede lades is dat je de beschikbare ruimte in je keuken optimaal kunt benutten. Daarnaast lijkt het optisch ook nog eens groter. Het is dus efficiënter en het ziet er prachtig uit! Zeker wanneer je moderne invloeden in je huis terug wilt laten komen. In combinatie met diverse soorten materialen is er veel te experimenteren binnen deze trend.

brede lades

Haal de tuin je keuken in

In het kader van milieu, tuinieren en duurzaam leven zien we dat ‘indoor gardening’ steeds serieuzere vormen aan begint te nemen. Bij deze trend breng je in feite de tuin naar je keuken. Heb je geen tuin? Dan is dit de perfecte oplossing om toch een soort tuin te creëren. Je eigen (biologische) fruit en groenten kweken is helemaal hip. Steeds meer mensen halen deze trend daarom ook hun keuken in. Het voordeel is dat je keuken geen verbouwing hoeft te ondergaan en dat het eigenlijk in elke keukenstijl is toe te passen. IKEA heeft zelfs een hele productlijn aan het indoor gardening concept gewijd, VÄXER. Vaak worden in keukens die gebouwd zijn rondom indoor gardening ook aardetinten in het keukenblad en de keukenkastjes verwerkt. Eikenhout en natuursteen komt veel voor.

indoor gardening

Op zoek naar de mooiste kleurencombinaties voor je keuken?

Ethnic Nature

Bij deze originele keukentrend ligt de nadruk op groen, aardetinten en handwerk. Deze trend is gebaseerd op invloed van etnische culturen en tropische natuur. Er wordt veel gebruikt gemaakt van onderdelen met een exotische look, waaronder goud en koper. Maar ook hier zien we deze trend weer in combinatie met bijzondere materialen zoals beton, grofhout en onbehandeld staal. Veel mensen zijn gecharmeerd van deze keukenstijl en voor 2020 verwachten we hier alleen nog maar meer interesse in.

ethnic nature

Ton-sur-ton keukens

Maar er is nog een keukentrend in opkomst, de zogenoemde ton-sur-ton keukens, ofwel monochroom. Bij deze keukens ligt de accent op één kleur. Die kleur wordt echter gebruikt in allerlei onderdelen van de gehele keuken. In combinatie met verschillende materialen en structuren vormt dit een apart en exclusief geheel. Denk bijvoorbeeld aan witte, marmeren keukenbladen met witte keukenkasten. Door je te richten op 1 kleur in verschillende materialen, creëer je een bepaalde vorm van rust en eenheid, die toch heel luxueus oogt.

ton sur ton

Woonkeukens

Een prachtige keukentrend waarbij de woonkamer en keuken samengevoegd wordt, vaak in combinatie met een kookeiland. We kennen het concept ‘open keuken’, maar bij woonkeukens gaat het een stapje verder. Hier bevinden zich de keuken en de woonkamer letterlijk in één ruimte en zie je geen duidelijk onderscheidt meer. Natuurlijk bevindt zich aan de ene kant de keuken en aan de andere kant de woonkamer, maar de ruimtes lopen naadloos in elkaar over. De gedachte hierachter is het feit dat je tegenwoordig in de keuken net zo veel kunt relaxen als in de woonkamer. Het creëert bovendien een gezelligere en open sfeer die het contact tussen familie en vrienden onderling verbetert.

woonkeukens

Bijzondere materialen

Waar de focus vorig jaar op beton lag, ligt de focus dit jaar meer op natuur. Niet zo gek met indoor gardening in opmars. Hout en steen wordt veel gebruikt, maar ook probleemloos gecombineerd. Nerven van hout mogen zichtbaar zijn en in combinatie met beton zal dat dit jaar nog steeds een succes zijn. Het is fijn dat bijzondere materialen zo divers inzetbaar zijn. Het is namelijk naadloos te integreren in de ethnic nature trend en de ton-sur-ton trend van dit jaar. Ook marmer zien we dit jaar veel veelvuldig terugkomen in de populaire keukendesigns.

bijzondere materialen

Techniek en gemak

Nieuwe, technische snufjes nemen ieder jaar meer de overhand. Denk bijvoorbeeld aan de Quooker, een kraan die het mogelijk maakt om direct over kokend heet water te beschikken. Binnen no time heb je lekkere eitjes gekookt of een heerlijke pastaschotel op tafel staan. Maar ook de opkomst van slimme apparaten vordert steeds verder. Het zogenoemde Internet of Things. Dit betekent in feite dat alle apparaten in een netwerk met elkaar verbonden zijn en onderling kunnen communiceren. Wat betekent dit voor jou? Het is met behulp van het Internet of Things bijvoorbeeld mogelijk dat op het moment dat jouw wekker afgaat, het koffiezetapparaat in de keuken een heerlijk bakje koffie zet. Of op het moment dat jij thuis komt, automatisch de radio of TV aangaat op jouw favoriete zender.

techniek en gemak

Van licht naar donker

e standaard, witte keukens kennen we allemaal. Wat je steeds meer gaat zien is de zwarte keuken. Misschien voor sommige mensen een ietwat gewaagde keuze, maar de trend heeft zich bewezen omdat hij nog steeds in populariteit toeneemt. Compleet zwarte keukens komen steeds meer voor. Vaak wordt er gekozen voor mat zwart, omdat dit een luxueuze uitstraling heeft. Maar wie denkt dat zwart eentonig is, heeft het mis. Het is enorm goed te combineren met bijzondere soorten materialen zoals houten accenten, beton, chroom of andere aardetinten. In combinatie met de juiste, vaak ingebouwde, verlichting creëer je echt een keuken uit het hoge segment.

donkere keukens

Healthy lifestyle

Veel keukentrends zijn toegespeeld op een gezondere levensstijl. Of dit nou daadwerkelijk gezonder is voor je lichaam of zuiniger op het gebied van verbruik, we gaan steeds bewuster leven. Zo is er ook een opkomst in stoomovens. Je eten wordt in deze ovens op verfijnde wijze gaar gestoomd, waardoor mineralen en vitamines beter bewaard blijven. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder smakelijk en behoudt het eten haar vorm en kleur.

healthy lifestyle

Zwevende keukenkasten

Naast de brede lades zien we ook de zwevende keukenkasten in opkomst. Steeds meer mensen omarmen deze keukentrend waarbij de keukenkasten geen contact meer maken met de vloer maar erboven zweven. Een groot voordeel hiervan is dat de ruimte hier optisch groter van wordt. Het is dus een geweldige keukentrend voor kleine ruimtes. Ook wordt de uitstraling van je keuken door gebruik van zwevende keukenkasten exclusiever.

zwevende keukenkast

Kleine, subtiele veranderingen

Maar op het gebied van keukenkastjes is nog meer gaande. Naast het feit dat ze soms zwevend worden geplaatst en soms wel drie maal zo breed zijn, veranderd ook de manier van keukenlades openen. Deze keukentrend zagen we afgelopen jaren al en zal in 2020 alleen nog maar meer gebruikt gaan worden. Keukenlades worden namelijk middels onzichtbare grippen geopend en gesloten. Door de handgrepen te verwijderen en deze te verwerken in de lade, creëer je een strakkere en moderne uitstraling. Maar we zien ook steeds vaker dat je op de hoeken van keukenkastjes moet drukken om ze te openen. Dan kun je de kasten zelfs helemaal greeploos maken. Het is duidelijk dat veel keukentrends in 2020 draaien om moderne innovatie.

Wil je meer advies of inspiratie of vraag je je af welke van de bovenstaande keukentrends bij Karl Keukens beschikbaar is? Bel ons op 0599 – 41 22 16 of neem contact op via e-mail!

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact