Nostalgische Keukens

Wie denkt dat nostalgische en klassieke keukens van vroeger waren, heeft het mis. Deze pareltjes uit grootmoeders tijd komen namelijk weer terug. Dit maal in het bekende nostalgische jasje, maar met de handige technologische gemakken die we gewend zijn. Warmte en gezelligheid gecombineerd met hedendaagse functionaliteit. Deze trend zie we steeds weer vaker terugkomen, meestal met het gebruik van veel hout. Invloeden van vroeger zien we tegenwoordig in keukens die men ook landelijk noemt. Wie denkt dat grootmoeders tijd helemaal voorbij is, zit er naast. Gefreesde kastjes, glasdeurtjes, bordenrekken en handgrepen van messing of koper worden weer hip. Zeker wanneer je in een oud huis woont, kan het juist een meerwaarde aan de woning geven door een nostalgische keuken in te bouwen.

nostalgische

Nostalgie vergaat nooit

Veel huizen hebben van origine een nostalgische keuken, zoals landhuizen of boerderijen. Hier zie je de echte nostalgie terugkomen. Rijen aan kasten en opberglades, hout met mooie motieven, stenen bladen en klassieke handgrepen. Het meest nostalgische gevoel krijg je natuurlijk wanneer er nooit aan de keuken gesleuteld is. Geen vernieuwing, geen renovatie. Nostalgie is iets wat nooit vergaat. Tegenwoordig worden de klassieke keukens echter nagebootst. Het is een klus om dat oer-gevoel van vroeger in een hedendaagse keuken of huis terug te kunnen krijgen, maar het is mogelijk. Wanneer je een nostalgische keuken hebt of er eentje wilt aanschaffen, hoort daar klassiek servies bij. En denk ook aan allerlei andere accessoires die meehelpen aan de nostalgische sfeer. Oude pannen en oud bestek, een oud koffiezetapparaat en een klassieke waterkoker. Gooi kleine, decoratieve tegeltjes op de muren en mooie stenen of plavuizen op de vloer. Klaar is je klassieke keuken!

Technologie en nostalgie: de combinatie

We leven inmiddels in de 21e eeuw. Dit betekent dat de technologie niet meer weg te denken is. Gelukkig worden we er steeds beter in om die technologie in onze huizen weg te werken. Dat is gunstig, want dat betekent dat we ons huis zo kunnen aanpassen aan onze smaak, zonder geconfronteerd te worden met alle apparaten. Dit maakt het makkelijker om stijlen van vroeger op een fijne manier te combineren met het gemak van nu. Al het witgoed zoals koelkasten, vriezers en vaatwasser kunnen compleet worden ingebouwd. Nostalgisch frontje er voor en de technologie is verborgen. Typerend voor nostalgische keukens is het brede fornuis. Uiteraard kan daar een afzuigkap boven die ook compleet in nostalgische stijl kan worden uitgerust.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het laten ontwerpen of bouwen van een nostalgische of klassieke keuken? Bel Kral Keukens op 0599 – 41 22 16 of neem contact met ons op via het contactformulier!

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact