Lammetjesbrood

Je paasontbijt of -brunch wordt extra feestelijk met dit lammetjesbrood. Geweldig leuk om dit samen met je kinderen te maken🌸.

Werkwijze

Maak een witbrood deeg. Ik heb 500 gr. van een all-in mix voor witbrood gebruikt van het merk Soezie van de Welkoop. Hierbij moet 290 ml water. Maar een ander merk is natuurlijk ook prima!Kneed het deeg met de machine voor 10 minuten. Laat het deeg dan 30 minuten rijzen. Druk nu de lucht uit het deeg en verdeel het als volgt:

1 deel voor het hoofd
2x 1/4 deel voor de oren
2x 1/2 deel voor de poten
1,5 tot 2 delen voor de vacht

Voor de vacht rol je het deeg uit tot een dikte van een kleine halve cm. Steek hieruit allemaal rondjes. Leg steeds 3 rondjes dakpansgewijs op elkaar en rol op. Snijd dan middendoor zodat je 2 krullen hebt.

Vorm het hoofd als een breed ovaal. De oren hebben ongeveer dezelfde vorm. Voor de poten maak je 2 rollen. Snijd deze in zodat je per rol 2 poten krijgt.

Leg alles op een bakplaat in de vorm van een lammetje en laat het wederom rijzen, nu 40 minuten.

Bak daarna het brood op 190 graden en wel 25 minuutjes. Laat afkoelen en bestrooi het vachtje met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Ik heb het geluk dat ik een bakslang heb die jij in elk model kunt vormen maar je kunt ook prima zelf een vorm maken. Ik doe dit wel eens met aluminiumfolie. Let erop dat je er wel bakpapier langs legt om plakken te voorkomen.

Successss…..

Wat weer leuk bedacht door Ingrid Boerkamp👍. Heel erg bedankt Ingrid!! Wil je meer baksels van haar zien? Volg haar dan op haar instagram account @ingrid_boerkamp.