Een kunststof keuken van Kral Keukens

Kiest u voor een nieuwe kunststof keuken van Kral Keukens? Dan zijn er verschillende afwerkingen mogelijk. Graag geven wij alvast wat meer informatie over de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u de afwerkingen eens komen bekijken? Dan bent u van harte welkom in onze uitgebreide showroom.

Kunststof HPL keukenfront

Het oppervlakte van een kunststof HPL keukenfront is zeer sterk en krasvast. De harde kunststof toplaag High Pressure Laminate (HPL) is een duurzame hogedruklaminaat, makkelijk in onderhoud. Rondom wordt het HPL keukenfront afgewerkt met een dikkant van ABS kunststof. Deze kunststof dikkant wordt met een unieke PUR verlijming op de kanten van het keukenfront verlijmd. Deze verlijming zorgt ervoor dat het HPL keukenfront extreem bestand is tegen damp.

De voordelen op een rijtje:
 • Makkelijk in onderhoud
 • Zeer sterk en krasvast
 • Kindvriendelijk
 • Unieke PUR verlijming kantenban
CPL Front

Folie ommanteld keukenfront

Een folie ommanteld keukenfront is aan de voorzijde/zijden naadloos. De naad ziet u aan de kanten aan de achterzijde van de keukendeur. Een folie keuken wordt vaak aangezien als een gelakte keuken. De basis van een folie keukendeur is MDF, deze wordt ingespoten met lijm en onder druk wordt een dunne kunststof laag over het front verlijmd. Dit gebeurt onder vacuüm, zodat de dunne kunststof folie de vorm van het keukenfront overneemt. Een foliefront is een goedkoper alternatief voor lak, maar zeker ook minder duurzaam. Een foliefront is makkelijk in onderhoud, redelijk krasvast en naadloos.

De voordelen op een rijtje:

 • Makkelijk in onderhoud
 • Redelijk krasvast
 • Voorzijde rondom naadloos
Folie ommanteld

Hoogglans lak keukenfront

De basis van een hoogglans gelakt keukenfront bestaat uit een MDF plaat, waarvan de achterzijde bekleed is met melaminehars. De voorzijde en de kanten worden voorzien van 3 lagen polyesterlak. Vervolgens wordt er een laklaag van witte matte PUR lak aangebracht en daarna een laklaag van hoogglanzende PUR lak. Een hoogglans keukendeur is duurzaam en heeft een exclusieve uitstraling. De kanten rondom zijn naadloos.

De voordelen op een rijtje:

 • Vijf laklagen polyester/polyurethaan
 • Duurzaam en exclusieve uitstraling
 • Rondom naadloos
Hoogglans front

Mat lak keukenfront

De grondplaat van een mat gelakt keukenfront is van MDF of van essenhout (AV6035), zowel de voorzijde als de achterzijde van het keukenfront is voorzien van een matte laklaag. Een mat gelakt keukenfront is zeer slijtvast en robuust. Redelijk krasvast en gemakkelijk in onderhoud.

De voordelen op een rijtje:

 • Makkelijk in onderhoud
 • Duurzame milieuvriendelijke UV-lak
 • Rondom naadloos
Mat lak

Echt hout keukenfront

Voor echt hout gefineerde keukenfronten worden houtgrondstoffen gebruikt uit verantwoordelijke bronnen. Het is gewaarborgd, dat in onze productie geen illegaal gekapt hout te vinden is. Bovendien betrekken wij ons hout uit duurzaam beheerde bosbestanden. Een houten front heeft een bijzondere en authentieke uitstraling. Geen front is hetzelfde. Een aantal houten keukenfronten wordt geleverd met een gefineerd zaagruw oppervlakte, welk staat voor een robuuste natuurlijke uitstraling. Houten keukenfronten worden met een matlak verzegeld, zodat makkelijk onderhoud is gewaarborgd.

De voordelen op een rijtje:

 • Natuurlijke uitstraling door houtnerf
 • Stootvastheid redelijk
 • Duurzaam door matlak verzegeling
Houten front
Wilt u de afwerkingen eens in het echt bekijken? Dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom. Heeft u vooraf al vragen? Neem dan gerust eens contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.

 

“Na een verbouwing wilden Femke en Jan het idee voor een nieuwe keuken goed aanpakken: niet na verloop van tijd weer een nieuwe keuken moeten aanschaffen, maar kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Hun oude, crêmekleurige keuken met bewerkte frontjes lieten ze door Kral Keukens vervangen met een strak landelijk exemplaar in de vorm van een greeploze landelijk moderne massief houten keuken. Helemaal passend bij de rest van de woning.”

 

- Femke en Jan uit Westerbork

 

“Johan en team Kral echt super bedankt!

De keuken is prachtig en zeer deskundig geplaatst door de monteurs. Wat een vakmannen zijn dat….

Nu nog even afstijlen met een leuk rek aan de muur en wat leuke deco, dan is hij helemaal af en echt super gaaf geworden.

Ik ben zeer blij dat ik 4 uur in de auto gestapt ben om naar het hoge noorden te rijden. Hier zie ik dit gewoon niet. Zo robuust met dit mooie eiken.."

 

- Zeker een zeer tevreden klant…xx

 

“Wij hebben een keuken van Kral keukens en daar zijn we alle dagen nog steeds heel blij mee! Ik kan het zeker iedereen aanraden om naar Kral keukens te gaan!”

 

- Riena

 

“Wij zijn zeer blij met onze nieuwe keuken van Kral Keukens. Hij is prachtig en zeer vakkundig en precies gemaakt, alles klopt. Ze hebben goed meegedacht om al onze wensen te verwezenlijken.”

 

- Jane

 

“Super mooie keukens! Mijn droomkeuken gekocht! ♡ Wat een mooie winkel, beveel het zeker aan!!”

 

- Mandy

 

“Ga gewoon eens kijken en je bent verkocht!”

 

- Lucia


 

“Wat zijn ze weer mooi hè, die keukens van Kral. De degelijkheid straalt er vanaf.”

 

- Joop

 

“Super mooie keuken geplaatst hier!! Goede service en netjes gewerkt. Iedere dag weer een feestje om de keuken binnen te lopen."

 

- Stephanie

 

“Ze hebben onze droom waar gemaakt. De keuken is het pareltje van onze woning geworden, net zoals wij wilden. Alles netjes geregeld en gemaakt. Kral Keukens en interieur raad ik iedereen aan!”

 

-Christine

 

“Ontzettend blij met onze prachtige keuken. Heel netjes en vlot gemonteerd."

 

-Janien