Koken met een stoomoven

Vaak krijgen wij de vraag wat de voordelen zijn van koken met een stoomoven. Er zijn heel wat voordelen om voor een stoomoven te kiezen in je (nieuwe) keuken. Met jouw stoomoven kun je allerlei voedingsmiddelen bereiden: groenten, graansoorten, vis, aardappels of vlees.

De voordelen van koken met een stoomoven

1) Gezonder en smaakvoller

Een stoomoven verdampt water door verhitting, waarna de gerechten door de vrijgekomen stoom worden gegaard. Omdat de gerechten niet direct met water in aanraking komen blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen, kleur en vorm, goed intact. Daarnaast kan koken met stoom zonder vet, boter of olie. Hierdoor zijn stoomoven maaltijden gezonder en smaakvoller.

stoomoven

2) Meer gemak

In een stoomoven kan je één, maar ook meerdere gerechten tegelijk bereiden. Dit maakt het koken in een stoomoven gemakkelijk en het scheelt ook nog eens tijd. Bovendien kan het bereiden van eten in een stoomoven eigenlijk niet mis gaan, want aanbranden of overkoken is onmogelijk.

3) Multifunctioneel

Een stoomoven is multifunctioneel. Je kan de stoomoven gebruiken om ontdooien, opwarmen, pocheren, grillen, bakken, etc.

4) Knapperig korstje

Het lekkerste aan vers brood is natuurlijk de krokante korst. Door te bakken met stoom wordt brood luchtiger, rijst het beter en wordt de korst heerlijk krokant. Dit geldt ook voor je taarten, pizza’s en ovenschotels.

5) Groenten blijven mooi van vorm en structuur

Heerlijke groenten om te stomen zijn broccoli, (winter)wortel, boontjes, bloemkool, asperges en courgettes. Dankzij het stomen blijft de groente mooi van vorm en structuur. Ook blijft de kleur van de groente fris, helder en puur. Broccoli bijvoorbeeld blijft prachtig groen. Ook zullen de groenten niet papperig worden.

Met een stoomoven kun je dus makkelijker én gezonder koken. De gerechten behouden niet alleen beter hun vitamines en voedingstoffen, maar ook de kleuren en structuur van het eten blijft beter goed.

Ben je op zoek naar een stoomoven, maar wil je graag extra advies? Daar helpen we je natuurlijk graag mee! Neem gerust contact met ons op of kom gezellig langs in onze showroom.

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact