Keuken koken tips

Apparatuur maakt de keuken, want zonder koelkast of oven is een keuken natuurlijk niet compleet. Maar vergeet niet dat een kookplaat ook onder apparatuur valt en ook dit voegt zeker iets toe in uw keuken. Een mooie kookplaat zorgt ervoor dat u elke dag weer opnieuw met plezier staat te koken. Tevens is het belangrijk dat uw kookplaat past bij de rest van de keuken. Bij Kral Keukens kunt u kiezen uit gas, gas-op-glas, inductie of de keramische kookplaat. Wilt u advies van de medewerkers van Kral Keukens? Dat kan, wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden van kookplaten.

landelijke keuken compleet rechts

Een open, half open of een gesloten keuken?

De eerste vraag die u zichzelf kunt stellen als u een keuken wilt uitzoeken of laten maken: wil ik een open, gesloten of een half open keuken? De één houdt graag alles gescheiden terwijl de ander juist van openheid houdt. Kral Keukens geeft u hieronder een duidelijk beeld van de keuken mogelijkheden.

Een open keuken

Een open keuken zorgt voor een open en ruimer gevoel in huis. Een open keuken betekent namelijk dat de keuken en woonkamer niet van elkaar gescheiden zijn. De open keukens zijn tegenwoordig erg hip. Door het rechtstreekse contact dat je hebt met de woonkamer wordt het meer een leefruimte voor het hele gezin.

Een half open keuken

Een half open keuken is een kamer die niet helemaal is afgesloten van andere kamers. De keuken is niet in het zicht, een half open keuken zie je vaak terug in een L-vormige kamer. Er kan dus tijdens het koken wel gepraat worden met mensen in de woonkamer.

Een gesloten keuken

Een gesloten keuken bevindt zich in een aparte kamer, afgescheiden van de woonkamer. De stijl van een gesloten keuken kan dus afwijken van de stijl van de rest van het huis. Ook heeft u geen last van geluid uit de woonkamer. Sommige mensen zien dit als een voordeel, anderen als een nadeel. Het gebrek aan contact met andere kamers kan voor een eenzaam gevoel zorgen.

Kookeiland

Een keuken met een kookeiland is een keuken waar het fornuis midden in de ruimte staat, los van het aanrechtblad en keukenkasten. Een kookeiland wordt vooral gezien in een open keuken. Koken is natuurlijk gezelliger als er mensen om je heen zijn. Laat uw gasten bijvoorbeeld plaats nemen aan het kookeiland.

landelijke keuken modern

Unieke keuken

Wilt u een keuken waar er maar één van is? Kral Keukens maakt een unieke keuken die bij u past. In de werkplaats worden door onze keukenmakers unieke keukens met liefde en vakmanschap vervaardigd. Er wordt in de ontwerpfase gekeken naar de wensen, de afmetingen van de keuken, de stijl, de houtsoort die de voorkeur geniet en de inrichting van de keuken inclusief inbouwapparatuur. Uw droomkeuken wordt zo gemaakt dat hij precies past in de omgeving en bij uw smaak.

Waar moet u aan denken en op letten? 9 tips van Kral Keukens

Een aantal tips waar u aan moet denken en op moet letten wat betreft de voorbereiding van de aanschaf voor uw nieuwe keuken. Kral Keukens denkt met u mee.

1. Budget

Misschien wel het eerste punt om over na te denken bij het willen aanschaffen van een nieuwe keuken. Wat wilt u maximaal uitgeven aan de keuken? Denk erover na wat u echt belangrijk vindt aan een keuken en zet dit bovenaan uw lijstje. Oftewel, prioriteiten stellen. Als u het budget voor de keuken helder heeft kan de keukenzaak kijken wat mogelijk is binnen uw budget. Kral Keukens helpt u graag de perfecte keuken te vinden die binnen uw budget valt.

2. Keukenstijl

Bepaal vooraf de keukenstijl die u in uw keuken wilt. Informeer op het internet over de verschillende keukenstijlen en lees onze andere blog over de verschillende keukenstijlen. Het scheelt veel tijd in keukenzaken als u weet welke keukenstijl u wilt. Heeft u nog geen enkel idee welke keukenstijl u wilt? Kom eens langs in onze showroom om ideeën op te doen. Wij helpen u graag om de juiste keukenstijl uit te zoeken die bij u en de woning past..

3. Renovatie

Heeft u onvoldoende budget om een nieuwe keuken aan te schaffen? Denk er eens over na om uw huidige keuken te laten renoveren. Er is geen grote verbouwing of helemaal nieuwe keuken voor nodig

4. Reviews

Lees altijd eerst de reviews van de keuken die u op het zicht heeft. Wat vinden anderen mensen ervan en zijn er veel positieve of juist veel negatieve reacties? Let wel op de betrouwbaarheid van de websites die de reviews plaatsen. Sommige websites plaatsen namelijk alleen positieve reviews waardoor mensen misleid worden.

5. Meet uw keuken op

Het is verstandig om eerst uw keuken op te meten voordat u naar de keukenzaak gaat. Zo kan er een goed voorstel gemaakt worden aan de hand van de afmetingen van uw keuken.

6. Het apparatuur in uw nieuwe keuken

Apparatuur maakt de keuken, want zonder oven of koelkast is een keuken natuurlijk niet compleet. Welke apparaten wilt u in de keuken? Wilt u naast een oven en een koelkast ook een vaatwasser, een vriezer of een combimagnetron?
De kookplaat maakt ook onderdeel uit van het apparatuur in uw keuken. Bij ons kunt u kiezen uit een gasfornuis, gas-op-glas kookplaat, inductie kookplaat en een keramische kookplaat. De blog over het koken op de verschillende kookplaten geeft u meer informatie over welke kookplaat het beste aansluit bij uw wensen.

7. Indeling van uw keuken

Op basis van de afmetingen van de keukenruimte, de plaats en draairichting van de deuren en de aansluitingen voor elektriciteit, gas en water kan Kral Keukens samen met u aan de slag met de indeling van uw nieuwe keuken. Daarnaast kijken we op welke plaats en hoogte het keukenapparatuur komt.

8. Denk er goed over na

Het aanschaffen van een keuken is een hele investering en het is dus belangrijk dat u geen overhaaste keuze maakt. Val dus niet voor de verkooptechnieken van de verkopers in de keukenzaken. U heeft vast wel eens een verkoper horen zeggen dat de keuken binnenkort niet meer leverbaar is, trap hier niet in. Keukenzaken werken namelijk met omzet provisies voor de verkopers. Neem het voorstel van de verkopers van de keukenzaak mee naar huis om er nog een nachtje over te slapen. Is de keuken over twee jaar nog steeds praktisch en vindt u deze dan nog steeds mooi? Als u honderd procent zeker van de keuken bent kunt u het koopcontract tekenen.

9. Kijk bij verschillende keukenzaken

Vaak bent u gehecht aan een bepaalde keukenzaak in uw omgeving. Kijk ook eens voor een keuken bij andere keukenzaken, hierdoor komt u steeds weer andere dingen tegen. Daarnaast leert u er ook nog eens veel van. Vergelijk de keukenzaken met elkaar en ga bij uzelf na welke keukenzaak het totaalplaatje voor u biedt.    

Heeft u bovenstaande tips allemaal goed doordacht? Dan bent u klaar voor de volgende stap in het keukenproces. De medewerkers van Kral Keukens helpen u graag. De koffie staat klaar. 

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact