Landelijke houten keukens bij Kral Keukens

Tel. (0599) 41 22 16 

Tijd voor een unieke keuken?
Maak hieronder een vrijblijvende afspraak met één van onze keukenspecialisten.
Wij proberen u altijd binnen 48 uur te antwoorden.
 

De ideale keuken zelf samen stellen [HÉT RECEPT]

Hoe creëer je de ideale keuken?

Een nieuwe keuken uitzoeken, kost veel tijd en energie. Daarnaast is er zoveel keus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt je laten overdonderen door alle mogelijkheden of je goed voorbereiden en inlezen waardoor je gericht op zoek kunt gaan. Wil je kiezen voor de laatste optie? Laat het artikel je dan wegwijs maken. In vijf stappen creëer je voor jezelf het beeld van jouw ideale keuken.

In 5 stappen je ideale keuken samenstellen

Stap 1: Wat is je situatie?

Ongeacht of je een nieuw huis aan het bouwen bent of je keuken wil verbouwen, met de onderstaande punten kun je een goed beeld schetsen van de situatie:

Grote keuken of kleine keuken

Een gemiddelde Nederlandse keuken is tussen de 2,5 en 4 meter bij 2,5 bij 4 meter. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte is het belangrijk dat hier in eerste instantie rekening houd. In beide gevallen is er veel mogelijk, maar zijn bepaalde keuzes slimmer.

Heb je een grote of een kleine keuken? 

Open, half- open of gesloten keuken

De een houdt er van als de keuken overloop in de woonkamer de ander houdt het liever gescheiden. Een gulden middenweg is de half open keuken. Wil je de voor en nadelen nog een lezen? Lees hier meer.

Kies je voor een open keuken, een half- open keuken of een gesloten keuken?

Keuken indeling

Het indelen van een keuken is te vergelijken met een puzzel. Geen enkele keuken heeft namelijk dezelfde afmetingen. Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid zijn belangrijke speerpunten als het om de indeling gaat. Hieronder zie je de verschillende soorten indelingen.

L-Vorming / Recht Vorming / U- Vormig / Parallel Vorming

Kies je voor een L-Vorming, Recht Vormig, U – Vormig of Parralel Vormige indeling?

Met kookeiland / Zonder kookeiland

Een kookeiland maakt van jouw keuken het hart van het huis. Het kan functioneren als kookgedeelte, eettafel/ bar of werkplek. Het huis moet zich er echter wel voor lenen. Keuken designers kunnen erg creatief omgaan met ruimten. Zou je het wel willen, maar denk je dat je geen ruimte hebt? Leg het dan gewoon voor. Een schiereiland is soms ook een leuk alternatief.

Zou je een kookeiland willen? Ja / Nee

Ligging van de keuken

Heb je vaste punten waar je rekening mee moet houden? Bijvoorbeeld draagmuren, ramen of leidingwerk. Houd hier dan rekening mee in het ontwerp.

Heb je vaste punten? Ja / Nee

 


“ Je bent nu klaar met stap 1. Als het goed is heb je nu een beeld geschetst van je huidige situatie. Dan komen we nu bij het volgende punt: hoeveel heb je er voor over? “


 

Stap 2: Hoeveel heb je ervoor over?

Het is logisch als je je op een keuken oriënteert dat je nadenkt over de kosten hiervan. Gemiddelde kost een nieuwe keuken zo’n 6.000 euro. Dit is exclusief montage, apparatuur en maatwerkkosten. De volgende punten bepalen voornamelijk de prijs van je keuken:

Keukenbudget

Wat is het totale budget dat je over hebt voor een keuken? Veel mensen vergeten dat een nieuwe keuken ook montagekosten met zich meebrengen. Daarnaast heb je je ongetwijfeld afgevraagd of je jouw budget wel moeten noemen bij de keukenzaak. Het antwoord hierop is ja en nee. Je hoeft niet het achterste van je tong te laten zien, maar het is wel handig om een wenselijk budget te noemen.

Hoeveel wil je uitgeven aan jouw nieuwe keuken?

Montagekosten en meerwerk kosten

Montagekosten en meerwerk kosten zijn twee aparte dingen. Meerwerk zijn alle kosten voor bijvoorbeeld  het vervangen van leidingen en of het plaatsen van elektra.

Je weet nu wat je situatie is en hoeveel je er voor over hebt. Bedenk je te allen tijde dat een keuken nog jaren mee moet. Het is geen klus die je over een jaar weer aangaat. Maak daarom bewuste keuzes waar je op wilt besparen en waar niet op.

Hoeveel moet je uitgeven aan montage en meerwerk kosten?

 


Voor ieder budget is er wel een keuken te vinden. Nu je jouw budget duidelijk voor ogen hebt, kun je kiezen welke mogelijkheden je wel wil en welke niet. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden. 


 

Stap 3: Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden op keukengebied zijn eindeloos. Alleen al op het gebied van stijlen, keukenbladen, handgrepen, kasten kom je in doolhof terecht. Om je op weg te helpen, geven we je alvast een aantal afwegingen:

Keuken stijlen: voor iedere smaak wat wils

Een bepaald stijl maakt het kopen van ene keuken makkelijker. Je kunt zo gericht op zoek gaan naar bijpassende items. Hieronder staan een aantal voorbeelden met uitleg.

Landelijke keuken

Een landelijke stijl kenmerkt zich door de nostalgische sfeer van het platteland in combinatie met moderne apparatuur. De keuken is gemaakt van natuurlijke materialen zoals natuursteen, composiet en hout. Bekijk hier meer landelijke keukens.

Moderne keuken

Moderne keukens kennen strakke lijnen en gladde afwerkingen. In de moderne keuken spelen blikvangers een belangrijke rol. High Tech apparatuur, brede bladen en ergonomie zijn hierbij speerpunten. Bekijk hier meer moderne keukens.

Houten keuken

Houten keukens creëren een warme en natuurlijke uitstraling. Elke houten keuken is uniek doordat het hout doorleefd. Op het gebied van houten keukens is er qua houtsoort, kleuren en afwerkingsmogelijkheden nog meer mogelijk. Bekijk hier meer houten keukens.

Tijdloze keuken

Met een tijdloze keuken zit je altijd goed. Er wordt gebruik gemaakt van vormen en materialen die door de jaren heen nooit uit de “mode” raken. Een tijdloze keuken kun je een eigen twist geven door te spelen met accessoires. Bekijk hier meer tijdloze keukens.

Naast deze vier stijlen kun je nog kiezen voor een greeploze, hoogglans, luxe of een design keuken. Om het overzichtelijk te houden kun je deze sub stijlen ook laten integreren met een gekozen stijl.

Welke stijl heeft jouw voorkeur? Landelijk, Modern, Hout of Tijdloos?

Verschillende keukenbladen: onderscheid tussen materialen

Aanrechtbladen zijn te onderscheiden in verschillende materialen. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van verschillende bladen.

Kunststof keukenbladen

Granieten keukenbladen

Composiet keukenbladen

Massief houten keukenbladen

RVS keukenbladen

Keramiek keukenbladen

Betonnen keukenbladen

Keukenbladen van gehard glas

Verschillende keukenkasten en -lades: efficiënt gebruik maken van ruimte

Keukenkasten bieden je opbergruimte in de keuken. Op deze manier wordt het geen rommeltje maar staat alles netjes opgeborgen. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden. Welke wil jij absoluut in je nieuwe keuken?

Carrouselkast; verlies geen ruimte

Met een carrouselkast verlies je geen opbergruimte in de hoek van je keuken. Aan de deurtjes zijn planken verbonden die ronddraaien op het moment je de deur open doet. Hierdoor hoef je niet diep te bukken om achterin het kastje bijvoorbeeld een zware pan te pakken.

Apothekerskast; optimaal met ruimte omgaan

Een apothekerskast biedt je de mogelijkheid om de volledige hoogte van een keuken te gebruiken. Je schuift de kast eenvoudig naar buiten open waardoor je zowel van links als recht bij je spullen kunt. In de verschillende mandjes kun je al je keukengerei kwijt.

Keukenlades; besteklades, hoeklades, extra binnenlade en extra brede ladekasten

Bestekladen komen in bijna alle keuken voor. Sterker nog ook al ben je nog nooit in een keuken geweest, de bestekla kun je in ieder huis direct aanwijzen. Een alternatief voor de carrouselkast is ene hoeklade. Ze zijn ergonomisch, efficiënt en benutten hoeken optimaal. Extra binnenlades creëren meer ruimte in een la of kast zonder dat dit aan de buitenkant zichtbaar is. Tot slot zijn er nog extra brede ladekasten. 

Keukenverlichting creëert sfeer en gezelligheid

Keukeverlichting is erg bepalend. Het moet niet alleen sfeer creëren maar ook nog genoeg licht geven om bij te werken. Voor de keuken zijn er drie soorten verlichting: ledverlichting, halogeenverlichting en tl-verlichting. LED is duurder in de aanschaf maar op lange termijn zuiniger in energieverbruik. Halogeenverlichting wordt het meest toegepast in keukens. Hiervoor is dan ook een reden want het heeft een praktische vorm en past in vrijwel iedere keuken. TL- verlichting is ook een optie. Het wordt vooral gebruikt als werkverlichting, want erg veel sfeer creëert het niet. 

 

 

 

Ervaringen met Kral KeukensErvaringen met Kral KeukensErvaringen met Kral Keukens
"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen.""Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet."

Lees alle ervaringen
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"

Kral Keukens en Interieurs

Mandenmaker 3
9502 KK Stadskanaal

Telefoon: 0599 - 41 22 16
Telefax:   0599 - 41 76 60
E-mailadres: info@kralkeukens.nl

Klik en plan je route

Ook interessant

De keukentrends van 2019
Unieke keukens in Groningen
Keuken schoonmaak tips
Welke keuken past bij mij?

Openingstijden keuken showroom

MaandagGesloten
Dinsdag10.00 - 17.00 uur
Woensdag10.00 - 17.00 uur
Donderdag10.00 - 21.00 uur
Vrijdag10.00 - 17.00 uur
Zaterdag10.00 - 17.00 uur

brochure aanvragen

Kral Keukens

Beoordeling door klanten: 4.8 / 5 - 13 reviews

Sitemap              Privacy Policy

 

facebook-icon   instagram-icon   pinterest-icon

brochure downloaden

Afspraak maken

Landelijke houten keuken