Landelijke houten keukens bij Kral Keukens

Tel. (0599) 41 22 16 

Tijd voor een unieke keuken?
Maak hieronder een vrijblijvende afspraak met één van onze keukenspecialisten.
Wij proberen u altijd binnen 48 uur te antwoorden.
 

Landelijke Handgemaakte Keukens | De Keukenspecialist

Landelijke handgemaakte keukens in alle soorten en maten vindt u bij de keukenspecialist van het noorden. In onze 500m² showroom kunt u op uw gemak inspiratie opdoen. Onze unieke handgemaakte keukens geven u direct het gevoel van hoge kwaliteit die u bij een keuken verwacht. Daarnaast bieden wij u als service 7 jaar garantie. Lees hieronder meer over de landelijke stijl, bekijk voorbeelden en ons atelier.

Houten landelijke keukenHouten Landelijke keukenHouten landelijke keuken

Landelijke keukens op maat voor een warm welkom

Kral keukens maakt landelijke keukens geheel met de hand. In ons eigen atelier worden de keukens in landelijke stijl op maat vervaardigd in alle gewenste houtsoorten en prachtig afgewerkt met een stijlvol design. Laat u inspireren door de onderstaande landelijke keukens, die de warme klassieke nostalgische uitstraling combineren met de comfort van de moderne tijd.

Landelijke keukens, ook wel plattelandskeukens genoemd, verwarmen menig hart men hun uitnodigende karakter. In de jaren 80 was de landelijke stijl keukens een ware trend en is daarna nooit meer echt van het toneel verdwenen.  Ze kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Rustieke, robuuste keukens voorzien van de modernste apparatuur. Het is het type klassieke keuken waarin iedereen zich direct welkom voelt.

Landelijke keukens voorbeelden

 • Landelijke keukens met schouw
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
 • Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens
  Landelijke keukens

Landelijk moderne keuken op maat gemaakt

Massief houten landelijk moderne keuken op maat gemaakt, type Tineo

Kral Keukens in Stadskanaal staat bekend als een bedrijf dat op maat gemaakte, massief houten keukens maakt. Het bedrijf vervaardigt de keuken in de stijl van uw woning, wat door alle bezoekers wordt gewaardeerd. “De showroom geeft een goed beeld van het assortiment, Kral Keukens is een mooie winkel met leuke spullen.

De luxe en het comfort zijn Linda en haar man nog niet helemaal gewend, al genieten ze wel van hun keuken. “Er zit van alles in”, zo zegt Linda. “Een grote oven, een groot fornuis met vijf pitten, een Quooker en een vaatwasser op ooghoogte. Daarnaast heb ik een ideale indeling voor mijn pannen en eindelijk veel bewegingsruimte.

We waren bezig met de verbouwing van onze boerderij en hebben onze oude keuken behouden, zodat er nog gekookt kon worden. Het is een klein, simpel keukenblok, niet te vergelijken met de nieuwe keuken. Wat een verschil!” Extra ruimte De L-vormige keuken is groot en bij de woonkamer betrokken, zodat hij nu een deel van het huis is geworden. Er is extra ruimte voor een barretje en drie krukken. Het werkblad, het lange aanrecht en de gootsteen zijn van graniet, een materiaal dat volgens de bewoners gemakkelijk werkbaar en goed te onderhouden is. Boven het barretje installeerde Kral Keukens een opvallende schouw. “Kral kwam met het idee om boven deze plek een hangende schouw te maken.

Het is een prachtige combinatie van naturel eikenhout met crèmewit geworden.” Smaken verschillen. De keukenkleur is dezelfde combinatie als de schouw: naturel eiken en een crèmekleur. Een compromis tussen de echtgenoten. “Mijn man wilde graag het eiken zoveel mogelijk onbewerkt laten, ik vond dat te robuust en een crèmekleur veel mooier. Laat er nou bij Kral Keukens een combinatie staan van die twee! Zo kregen we allebei onze zin.”


Kenmerken, verschillende materialen en kleuren

De meeste landelijke keukens hebben een relatief grote omvang. Het is niet voor niets dat de keukens vaak robuust worden genoemd. Bij binnenkomst springen ze direct in het oog. Houten kaderkasten, open kastjes, planken tegen de achterwand alles is mogelijk en kan gecombineerd worden. Zo is er genoeg ruimte voor al uw pannen, servies, flesjes olijfolie en bijvoorbeeld verse kruiden. Landelijke keukens staan vooral bekend om het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Het frame van de keuken is meestal van eiken hout en voor het werkblad wordt vaak gekozen voor steen. Qua kleuren zijn gebroken wit, grijs, bruin en zwart het meest populair, maar ook blauw en bordeaux rood zijn geliefde kleuren voor landelijke keukens. Wilt u wonen in landelijke stijl? Met warme kleuren maakt u van de landelijke keuken een sfeervolle centrale ruimte in uw huis.

Landelijke keuken kleur Farrow en BallNostalgische keukens

Eindeloos combineren

Moderne landelijke keukenstijl

Fornuis: gevoel van vroeger met comfort van nu

Een fornuis, een oven en de koelkast maken de keuken een keuken. Moderne apparatuur is goed te combineren met een klassieke landelijke keuken. Nostalgisch is natuurlijk iets anders dan ouderwets. Wilt u graag een grote koelkast of misschien wel een ingebouwde wok in uw keuken? Het is allemaal mogelijk binnen de moderne landelijke keukenstijl. In onze showroom bedenken we samen een manier om alle gewenste apparatuur te verwerken in het ontwerp van uw nieuwe keuken.

Ervaringen met Kral Keukens Ervaringen met Kral Keukens Ervaringen met Kral Keukens
"...doordat hij echt luisterde, meedacht en begreep voor welke smaak we stonden, vielen er dingen af. Voor ons was dat doorslaggevend. Dit hadden we tien jaar eerder moeten doen." "Met Johan Kral is er een bijzonder fraai plaatje gecreëerd. Ook het contact met hem verliep soepel. Zowel tijdens het traject zelf, als tijdens de terugkoppeling en de nazorg. Onze woning voelt nu compleet."

Lees alle ervaringen
"De keukens waren helemaal onze stijl. Dit bedrijf was het helemaal, ook door de spullen van Rivièra Maison. Bovendien was er meteen een klik tussen ons en Johan Kral"

Kral keukens en interieurs

Glasblazer 4-B
9502 KC Stadskanaal

Telefoon: 0599 - 41 22 16
Telefax:   0599 - 41 76 60
E-mailadres: info@kralkeukens.nl

Sitemap              Privacy Policy

Klik en plan je route

Ook interessant

De keukentrends van 2019

Unieke keukens in Groningen

 

Openingstijden keuken showroom

Maandag Gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 21.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur


brochure aanvragen

Ook interessant

Keuken schoonmaak tips

 Welke keuken past bij mij?

 

facebook-icon   instagram-icon   pinterest-icon

brochure downloaden

Afspraak maken

Landelijke keukens