Duurzame keukens 

Duurzame keukens worden ontworpen met het oog op de toekomst. We leven in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Bij Kral Keukens kunt u een milieuvriendelijke keuken op maat laten maken, zodat deze precies bij uw stijl en budget past. Zo kookt u straks in een keuken die niet alleen klaar is voor de toekomst, maar ook stijl en gezelligheid uitstraalt.

Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en dragen waar mogelijk bij aan een beter milieu. Dit is terug te zien in onze duurzame manier van werken in onze eigen werkplaats, maar ook in het bewuste (her)gebruik van materialen. Kunt u zich hierin vinden? Wij ontwerpen graag uw nieuwe duurzame keuken.

wagonhout

Het ontwerpen van uw duurzame keuken

De eerste stap naar een nieuwe duurzame keuken is het kennismakingsgesprek. In een uitgebreid overleg bespreken we de verschillende aspecten van het keukenontwerp, zodat wij uw wensen om kunnen zetten in een duidelijk plan.

Tijdens het gesprek komen onderwerpen aan bod, zoals het gebruik van duurzame materialen en de installatie van energiezuinige keukenapparatuur. Wilt u de keukens in het echt bekijken? Dan verwelkomen we u graag in onze showroom, waar onze medewerkers graag al uw vragen over een duurzame keuken beantwoorden.

Kies bewust voor duurzaam hout

Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van houten keukens. Het kappen van bomen heeft veel invloed op de klimaatverandering en het leefgebied van dieren en daarom vinden wij het belangrijk om bewust na te denken over het materiaal dat wij gebruiken voor onze keukens. Het hout dat wij kiezen wordt daarom op een ecologisch verantwoorde manier gekapt.

Daarnaast bekijken wij vaak de mogelijkheid om hout opnieuw te gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld onze wagonplanken keukens die gemaakt zijn van gerecycled hout. Dit hout is uitermate geschikt voor de productie van keukenonderdelen. Een populaire keuze hierbij is een eiken keuken van hergebruikte wagonplanken, omdat dit materiaal jarenlang zijn kwaliteit behoudt.

Wanneer is een keuken duurzaam?

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat een keuken dan precies duurzaam maakt. Wij geloven dat deze keukens voldoen aan de volgende voorwaarden:

1. De keuken en de apparatuur zijn energiezuinig en milieuvriendelijk. Hierbij wordt de verspilling van gas en elektriciteit zoveel mogelijk geminimaliseerd.
2. Er wordt gebruikgemaakt van duurzame materialen, waarbij gekeken wordt naar gerecycled hout.
3. De keuken is van goede kwaliteit en heeft een lange levensduur.

We vinden het erg belangrijk dat u lang kunt genieten van uw nieuwe keuken. Daarom doen wij er alles aan om de kwaliteit van onze duurzame keukens zo hoog mogelijk te maken, zodat u er jarenlang plezier aan beleeft.

Koken op een duurzame kookplaat

Het gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled hout, is de eerste stap. Toch kunt u nog veel meer doen om uw keuken duurzaam te maken. Denk bijvoorbeeld aan het koken op groene stroom in plaats van gas.

De inductiekookplaat is hierbij de meest energiebewuste keuze, omdat deze een rendement behaalt van maar liefst 80% tot 90%. Dit is erg hoog in vergelijking met een gaskookplaat waarbij het rendement slechts 50% tot 60% bedraagt. Doordat de inductiekookplaat tijdens het koken veel minder warmte verliest, is deze veel duurzamer in gebruik.

Sommige mensen koken toch echt liever op gas. Wanneer dit voor u geldt, kunt u eens kijken naar de mogelijkheden om op groen gas te koken om toch een milieubewuste keuze te maken.

Bespaar op waterverbruik

Een keuken verbruikt over het algemeen veel water. Bij een gemiddeld gezin is dit al snel een tiende van het totale verbruik. Door bewuste keuzes te maken in het keukenontwerp kunt u hier op besparen.

Wij kunnen u helpen bij het installeren van een waterbesparende kraan of een milieuvriendelijke vaatwasser. Let daarnaast zelf op uw waterverbruik door de kraan niet onnodig lang aan te laten staan.

 

DUURZAME
KEUKENS

Ga voor energiezuinige apparatuur

Ieder apparaat is voorzien van een energielabel van A+++ tot en met G. Hierbij is A+++ het de meest duurzame keuze, terwijl G-apparaten vaak erg verouderd en energieverspillend zijn. We hebben een samenwerking met diverse leveranciers die energiezuinige apparatuur aanbieden.

Wij denken graag met u mee over de plaatsing van de apparaten in uw duurzame keuken. Hierbij gaan een praktische indeling en een mooi ontwerp hand in hand. Vertel ons uw wensen, dan kijken wij wat er mogelijk is.

eiken keuken van oude wagonplanken
eiken keuken van oude wagonplanken
eiken keuken van oude wagonplanken

Laat u uw duurzame keuken door ons ontwerpen?

Bij Kral Keukens vinden we duurzame keuzes ontzettend belangrijk, maar dat is niet de enige reden om voor ons te kiezen. Wanneer u uw nieuwe keuken door ons laat ontwerpen, kunt u rekenen op het volgende:

– Een uniek keukenontwerp dat u nergens anders zult vinden;
– Op maat gemaakte keukens in onze eigen werkplaats;
– Een persoonlijke aanpak van het begin tot het einde van het traject;
– Keuze uit verschillende duurzame materialen en apparaten voor een ontwerp dat bij u past;
– Hoge kwaliteit, zodat u lang plezier heeft van uw op maat gemaakte ontwerp.

Bent u geïnteresseerd in een keuken van Kral? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder. Zo kunt u direct een afspraak plannen voor een kennismaking. Uiteraard bent u van harte welkom in de showroom om de keukens in het echt te bekijken en inspiratie op te doen voor uw nieuwe duurzame keuken!

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact

 

“Na een verbouwing wilden Femke en Jan het idee voor een nieuwe keuken goed aanpakken: niet na verloop van tijd weer een nieuwe keuken moeten aanschaffen, maar kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Hun oude, crêmekleurige keuken met bewerkte frontjes lieten ze door Kral Keukens vervangen met een strak landelijk exemplaar in de vorm van een greeploze landelijk moderne massief houten keuken. Helemaal passend bij de rest van de woning.”

 

- Femke en Jan uit Westerbork

 

“Johan en team Kral echt super bedankt!

De keuken is prachtig en zeer deskundig geplaatst door de monteurs. Wat een vakmannen zijn dat….

Nu nog even afstijlen met een leuk rek aan de muur en wat leuke deco, dan is hij helemaal af en echt super gaaf geworden.

Ik ben zeer blij dat ik 4 uur in de auto gestapt ben om naar het hoge noorden te rijden. Hier zie ik dit gewoon niet. Zo robuust met dit mooie eiken.."

 

- Zeker een zeer tevreden klant…xx

 

“Wij hebben een keuken van Kral keukens en daar zijn we alle dagen nog steeds heel blij mee! Ik kan het zeker iedereen aanraden om naar Kral keukens te gaan!”

 

- Riena

 

“Wij zijn zeer blij met onze nieuwe keuken van Kral Keukens. Hij is prachtig en zeer vakkundig en precies gemaakt, alles klopt. Ze hebben goed meegedacht om al onze wensen te verwezenlijken.”

 

- Jane

 

“Super mooie keukens! Mijn droomkeuken gekocht! ♡ Wat een mooie winkel, beveel het zeker aan!!”

 

- Mandy

 

“Ga gewoon eens kijken en je bent verkocht!”

 

- Lucia


 

“Wat zijn ze weer mooi hè, die keukens van Kral. De degelijkheid straalt er vanaf.”

 

- Joop

 

“Super mooie keuken geplaatst hier!! Goede service en netjes gewerkt. Iedere dag weer een feestje om de keuken binnen te lopen."

 

- Stephanie

 

“Ze hebben onze droom waar gemaakt. De keuken is het pareltje van onze woning geworden, net zoals wij wilden. Alles netjes geregeld en gemaakt. Kral Keukens en interieur raad ik iedereen aan!”

 

-Christine

 

“Ontzettend blij met onze prachtige keuken. Heel netjes en vlot gemonteerd."

 

-Janien