DIY ontwerp uw eigen keuken moodboard!

Je wilt graag een nieuwe keuken, maar waar ga je beginnen? Wat vind je leuk? Je ziet veel voorbeelden in de woonbladen, pinterest en op instagram. Dan zie je door de bomen het bos niet meer. Maak dan een moodboard! Een moodboard is een collage, een verzameling foto’s en afbeeldingen die in één opslag laat zien welke stijl je in de keuken wil neerzetten: landelijk, klassiek, modern, romantisch of industrieel. Het vormt een uitgangspunt voor je keukenontwerp.

Een moodboard maken met knippen en plakken

Knippen en plakken is voor de meeste mensen het gemakkelijkste, je hebt immers geen ingewikkelde programma’s nodig.

Voor het maken van een moodboard heb je het volgende nodig:

Een stapel woonbladen
Lijm
Een schaar
A3 papier
Kleurstalen

digitaal moodboard

Begin met een A3 papier en plak daar afbeeldingen op, die jij uit woonbladen of van pinterest en instagram hebt gehaald.

Je kunt de plaatjes ook leuk combineren met stukjes materiaal of kleurstalen. Zo krijg je een mooi beeld welke interieursfeer jou het meeste aanspreekt.

moodboard benodigheden

Online moodboards maken

Ook kun je online moodboards maken. Er zijn verschillende apps verkrijgbaar waarmee je fantastische moodboards kun maken. Onderstaande moodboard heb ik in Pic Collage gemaakt. Dat bevat veel templates en je kunt afbeelding eenvoudig uploaden en een mooi plekje geven.

keuken moodboard

Ook kun je online een moodboard maken op bijvoorbeeld pinterest. Ideaal om afbeeldingen mee te verzamelen en te rangschikken.

Heel veel succes en ik hoop je binnenkort bij ons in de keukenzaak te zien, met een mooi moodboard!