Aanrechtbladen

Het keukenblad in uw nieuwe keuken is een weloverwogen keuze waard. Dit is immers waar u elke dag weer op zult hakken, mixen en roeren, en waar u dus dagelijks tegenaan gaat kijken. Het keukenblad bepaalt niet alleen een groot deel van de uitstraling, maar moet ook voldoen aan uw eisen en wensen. Welk aanrechtblad past bij uw situatie en bij uw budget? Kral Keukens zet de belangrijkste soorten keukenbladen en hun eigenschappen voor u op een rijtje.

Het keramische keukenblad

Het keramische keukenblad heeft in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Waarom? Omdat keramiek bestand is tegen krassen, slijtage en hitte. Door de porseleinen bovenlaag is hij ook nog eens volledige waterafstotend, waardoor het een erg hygiënisch en onderhoudsarm keukenblad is. In principe is de uitstraling van een keramisch keukenblad egaal, maar natuurlijk zijn er een hoop verschillende bewerkingen en effecten mogelijk.

Het granieten aanrechtblad

Graniet is een natuurproduct. Dit betekent dat geen enkel werkblad hetzelfde is en er vele kleurschakeringen mogelijk zijn. Deze natuursteen geeft uw keuken een robuust en natuurlijke uitstraling en zorgt voor een stoere en authentieke touch in uw nieuwe keuken. Graniet is niet zoals keramiek volledig waterdicht en dus minder hygiënisch. Dit kunt u ondervangen door het blad van tijd tot tijd te impregneren.

Het enige nadeel van deze natuursteensoort is dat het gevoelig is voor vlekvorming wanneer u werkt met ingrediënten met sterke kleuren of producten die zuren bevatten. Dit kunt u echter tegengaan door het blad te laten polijsten, wat tegelijkertijd ook voor een nette uitstraling zorgt.

Het houten keukenblad

Met een houten keukenblad in uw nieuwe keuken creëert u een warme en authentieke uitstraling. Een houten keukenblad staat eigenlijk altijd prachtig en geeft iedere keuken en compleet eigen look. Hout heeft echter wel zijn nadelen:

  • Het keukenblad moet regelmatig geolied worden om scheuren en uitdroging tegen te gaan
  • Het hout moet goed en snel schoongemaakt worden omdat vlekken snel intrekken
  • Hout is erg gevoelig voor krasjes en deuken

Echter, wanneer de uitstraling van uw houten keukenblad na enkele jaren wat minder wordt, is het gemakkelijk weer op te knappen. Door te schuren en te lakken ziet uw werkblad er snel weer als nieuw uit.

Het composieten werkblad

Composiet is een mengsel van gezuiverd zand, kleurpigmenten en polyesterhars wat onder druk tot plaatmateriaal wordt samengeperst. Hierdoor is composiet ijzersterk, verkrijgbaar in talloze varianten en kleuren, krachtig, kleurvast en waterdicht. Daarnaast heeft het een mooie natuurlijke uitstraling die op ieders wens aan te passen is. Het enige nadeel van composiet? Het kan niet zo goed tegen hete pannen. Legt u deze per ongeluk op het blad, dan kan dit leiden tot een zogenaamde thermoshock. Dit kan weer leiden tot vlekken op het werkblad.

Het kunststof aanrechtblad

Een keukenblad van kunststof wordt ook wel aangeduid als HPL-blad of multiplexblad. De afgelopen jaren heeft het kunststof blad een grote slag gemaakt waardoor de kwaliteit is verbeterd en het als exclusiever beschouwd mag worden dan voorheen.

Een kunststof aanrechtblad is betaalbaar en in vele kleuren en detaillering te bestellen. Van klassiek tot modern, het werkblad is op ieders wensen aan te passen. Omdat kunststof gevoeliger is dan de ‘harde’ varianten wordt aangeraden om geen hete pannen op het blad te plaatsen en niet te snijden zonder snijplank. Zo voorkomt u krassen en vlekken.

Een aanrechtblad van Kral Keukens

U weet nu welke typen bladen er bestaan, maar natuurlijk zijn er ontzettend veel uitvoeringen. Kral Keukens nodigt u graag uit in de showroom om inspiratie op te doen en kennis te maken met de verschillende eigenschappen. Onze medewerkers zullen u graag bijstaan en adviseren. Neem direct contact met ons op, of kom eens langs. De koffie staat klaar. 

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact