Gouden plek

Ze waren helemaal niet van plan om te verhuizen, maar toen Marians favoriete woning ineens te koop stond, gingen zij en
haar man Johan wel even kijken. Daarna was het snel beslist.
a way of living

Droomhuis

“Ik kon het echt niet laten”, lacht Marian. “We moesten gewoon gaan kijken toen deze woning te koop kwam. Ik heb het altijd al een mooi pand gevonden en toen we eenmaal binnen waren, zag ik al meteen de mogelijkheden om er ons droomhuis van te maken. Gelukkig zag Johan dat ook, dus toen we ons eigen huis verkochten, gingen we hier snel aan de slag.” Het waren de grootte van de woning en het weidse uitzicht over het omringende groen die Johan en Marian Kral zes jaar geleden over de streep trokken. Ze vielen als een blok voor de woonboerderij uit 1989.

a way of living
a way of living
a way of living

Landelijk stoer

De boerderij was in een landelijke stijl gebouwd, maar binnen was het allemaal nogal gedateerd. Al voordat ze erin trokken, lieten Johan en Marian het nodige veranderen en verbouwen. “Overal was er schoonmetselwerk, dat hebben we allemaal laten stuken en schilderen. We hebben alle kozijnen donker gemaakt, wat meteen een mooie sfeer geeft, en er kwamen deuren van metaal en glas in de hal zodat er veel licht in de entree valt. Daar ben ik heel blij mee.

Verder ging er een muurtje uit, zodat de ruimte van de keuken groter werd en uiteraard kwam er ook een nieuwe keuken in”, vertelt Marian. “Wij hebben een eigen zaak, Kral Keukens &Interieurs, dus uiteraard hebben we onze ideale keuken laten maken. Ik vind de stijl met het vergrijsd eiken nog altijd prachtig en zou die zo weer opnieuw kiezen.” Nog maar heel recent pakten ze ook de badkamer aan. “We lieten Raw Stones op de vloer leggen en er kwam een badmeubel uit onze eigen werkplaats in, gemaakt met eiken planken en met een betonnen wasbak. De betonstuc op de muren geeft door het wolkerige eindresultaat precies de landelijke stoere sfeer waar wij van houden.”

a way of living
a way of living
a way of living

Veranderen

“De inrichting van ons huis is voornamelijk mijn project geweest”, gaat Marian verder. “Ik ben al van jongs af aan met interieurs bezig, het is mijn grote hobby. Ik heb me hier goed kunnen uitleven, want in deze woning is alles van boven tot beneden volledig aangepakt.” In hun vorige huis had de familie een wat liefelijker landelijk interieur, met witte kozijnen, een witte keuken en wat kleinere meubels. “Zoals dat waarschijnlijk bij meer mensen gaat, is ook mijn smaak in de loop van de jaren wel wat veranderd”, aldus Marian. “Twintig jaar geleden begon ik met brocante en liep ik heel wat rommelmarkten af op zoek naar mooie spullen om op te knappen. Daarna volgde er een tijd met veel riet en whitewash en inmiddels is het dus vooral de wat stoerdere landelijke stijl die ik het mooiste vind. Ook alvind ik ons huis prachtig, toch verander ik nog steeds regelmatig dingen. Soms koop ik nieuwe accessoires, wat vaak al meteen een groots effect heeft. Maar ik pak ook zelf dingen aan als ik het in mijn hoofd krijg. Johan komt weleens thuis en dan is er tot zijn verbazing ineens een muur in een andere kleur of is er weer iets verschoven. Ja, daar heb ik veel plezier in.”

a way of living
a way of living
a way of living
a way of living

Leefbaar

De familie woont nu bijna zes jaar in hun nieuwe huis en binnen is alles dus flink veranderd. Marian: “We wilden het bij de verhuizing in een keer goed doen en een optimale start maken. Daarom hebben we destijds de meubels uit ons oude huis niet meegenomen. Die heb ik allemaal verkocht, zodat we hier opnieuw konden beginnen. Ik ga altijd graag naar interieurzaken, dus ik kon mijn hart helemaal ophalen hier. Natuurlijk hou ik ervan als het mooi is, maar we leven met onze zoon Jesse van zestien die hier met zijn vrienden moet kunnen zitten. Bovendien hebben we nog ook nog onze hond Levi die overal op ligt, dus het moet vooral ook leefbaar zijn. Ja, ik ben zeker van de praktische keuzes.”

Gezelligheid

Marian en Johan krijgen regelmatig eters over de vloer, dus moest hun eettafel ruim zijn, zodat er genoeg zitplaatsen omheen pasten. “We hebben in onze werkplaats een tafel van vergrijsd eikenhout laten maken met stalen poten. Daar hebben we een gestoffeerde eetbank en drie stoelen aan staan”, vertelt Marian. “We hebben ook een grote veranda aan ons huis laten zetten. Daar staat een eettafel, een loungehoek en er is plek voor de barbecue, wat Johan heel leuk vindt om te doen. Ook dat is een gouden plek geworden. Wij houden gewoon enorm van gezelligheid en daar is ons huis helemaal op ingericht.”

Wonen Landelijke Stijl, A Way of Living

(📸: © @annekegambon )

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Contact

 

“Na een verbouwing wilden Femke en Jan het idee voor een nieuwe keuken goed aanpakken: niet na verloop van tijd weer een nieuwe keuken moeten aanschaffen, maar kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Hun oude, crêmekleurige keuken met bewerkte frontjes lieten ze door Kral Keukens vervangen met een strak landelijk exemplaar in de vorm van een greeploze landelijk moderne massief houten keuken. Helemaal passend bij de rest van de woning.”

 

- Femke en Jan uit Westerbork

 

“Johan en team Kral echt super bedankt!

De keuken is prachtig en zeer deskundig geplaatst door de monteurs. Wat een vakmannen zijn dat….

Nu nog even afstijlen met een leuk rek aan de muur en wat leuke deco, dan is hij helemaal af en echt super gaaf geworden.

Ik ben zeer blij dat ik 4 uur in de auto gestapt ben om naar het hoge noorden te rijden. Hier zie ik dit gewoon niet. Zo robuust met dit mooie eiken.."

 

- Zeker een zeer tevreden klant…xx

 

“Wij hebben een keuken van Kral keukens en daar zijn we alle dagen nog steeds heel blij mee! Ik kan het zeker iedereen aanraden om naar Kral keukens te gaan!”

 

- Riena

 

“Wij zijn zeer blij met onze nieuwe keuken van Kral Keukens. Hij is prachtig en zeer vakkundig en precies gemaakt, alles klopt. Ze hebben goed meegedacht om al onze wensen te verwezenlijken.”

 

- Jane

 

“Super mooie keukens! Mijn droomkeuken gekocht! ♡ Wat een mooie winkel, beveel het zeker aan!!”

 

- Mandy

 

“Ga gewoon eens kijken en je bent verkocht!”

 

- Lucia


 

“Wat zijn ze weer mooi hè, die keukens van Kral. De degelijkheid straalt er vanaf.”

 

- Joop

 

“Super mooie keuken geplaatst hier!! Goede service en netjes gewerkt. Iedere dag weer een feestje om de keuken binnen te lopen."

 

- Stephanie

 

“Ze hebben onze droom waar gemaakt. De keuken is het pareltje van onze woning geworden, net zoals wij wilden. Alles netjes geregeld en gemaakt. Kral Keukens en interieur raad ik iedereen aan!”

 

-Christine

 

“Ontzettend blij met onze prachtige keuken. Heel netjes en vlot gemonteerd."

 

-Janien