Kunststof keukens

Landelijke keukens van hout en kunststof

Bij kunststof keukens zou je denken dat zijn keukens compleet van kunststof, niets is minder waar. Kunststof keukens zijn keukens gemaakt van spaanplaat met een kunststof fineer laag. Ook MDF gelakt valt onder de zogeheten kunststof keukens. Zo zijn deze keukens in alle soorten, stijlen, kleuren en modellen verkrijgbaar. Dus ook voor de Landelijke keukens, landelijk moderne keukens, moderne keukens, greeploze keukens moet je natuurlijk bij Kral Keukens zijn.

Een aantal van deze afwerkingen zijn:


1. KUNSTSTOF HPL
      Makkelijk in onderhoud
      Zeer sterk en krasvast (kindvriendelijk)
      Unieke PUR verlijming kantenband
2. FOLIE OMMANTELD
      Makkelijk in onderhoud
      Redelijk krasvast
      Voorzijde rondom naadloos
3. HOOGGLANS LAK
      Vijf laklagen polyester/polyurethaan
      Duurzaam en exclusieve uitstraling
      Rondom naadloos
4. MATLAK
      Makkelijk in onderhoud
      Duurzame milieuvriendelijke UV-lak
      Rondom naadloos
5. ECHT HOUT
      Natuurlijke uitstraling door houtnerf
      Stootvastheid redelijk
      Duurzaam door matlak verzegeling

Overige eigenschappen van deze afwerkingen zijn:

1. KUNSTSTOF HPL
      Het oppervlakte van een kunststof HPL keukenfront is zeer sterk en krasvast. De harde kunststof toplaag High Pressure Laminate (HPL) is een duurzame hogedruklaminaat, makkelijk in onderhoud. Rondom wordt het HPL keukenfront afgewerkt met een dikkant van ABS kunststof. Deze kunststof dikkant wordt met een unieke PUR verlijming op de kanten van het keukenfront verlijmd. Deze verlijming zorgt ervoor dat het HPL keukenfront extreem bestand is tegen damp.
2. FOLIE OMMANTELD
      Een folie ommanteld keukenfront is aan de voorzijde/zijden naadloos. De naad ziet u aan de kanten aan de achterzijde van de keukendeur. Een folie keuken wordt vaak aangezien als een gelakte keuken. De basis van een folie keukendeur is MDF, deze wordt ingespoten met lijm en onder druk wordt een dunne kunststof laag over het front verlijmd. Dit gebeurd onder vacuüm, zodat de dunne kunststof folie de vorm van het keukenfront overneemt. Een foliefront is een goedkoper alternatief voor lak, maar zeker ook minder duurzaam. Een foliefront is makkelijk in onderhoud, redelijk krasvast en naadloos.
3. HOOGGLANS LAK
      De basis van een hoogglans gelakt keukenfront bestaat uit een MDF plaat, waarvan de achterzijde bekleed is met melaminehars. De voorzijde en de kanten worden voorzien van 3 lagen polyesterlak. Vervolgens wordt er een laklaag van witte matte PUR lak aangebracht en daarna een laklaag van hoogglanzende PUR lak. Een hoogglans keukendeur is duurzaam en heeft een exclusieve uitstraling. De kanten rondom zijn naadloos.
4. MAT LAK
       De grondplaat van een mat gelakt keukenfront is van MDF of van essenhout     (AV6035), zowel de voorzijde als de achterzijde van het keukenfront is voorzien van een matte laklaag. Een mat gelakt keukenfront is zeer slijtvast en robuust. Redelijk krasvast en gemakkelijk in onderhoud.
5. ECHT HOUT
      Voor echt hout gefineerde keukenfronten worden houtgrondstoffen gebruikt uit verantwoordelijke bronnen. Het is gewaarborgd, dat in onze produktie geen illegaal gekapt hout te vinden is. Bovendien betrekken wij ons hout uit duurzaam beheerde bosbestanden. Een houten front heeft een bijzondere en authentieke uitstraling. Geen front is hetzelfde. Een aantal houten keukenfronten wordt geleverd met een gefineerd zaagruw oppervlakte, welk staat voor een robuuste natuurlijke uitstraling. Houten keukenfronten worden met een matlak verzegeld, zodat makkelijk onderhoud is gewaarborgd.

Kral Keukens & Interieurs | Glasblazer 4B | Stadskanaal | (0599) 41 22 16 | www.kralkeukens.nl
kronkel header
logo
laag transpirant
bruine vakje
Houten keukensHouten keukensHouten keukensHouten keukensHouten keukensHouten keukensHouten keukensHouten keukens
logos
Massief houten landelijke keuken
wit transpirant